RANDEVU AL

ONLINE RANDEVU

*Saat 19.00’ dan sonraki online randevu talepleriniz için tarafınıza saat 09.00’ dan sonra geri dönüş yapılacaktır.

 

Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Genital estetik ameliyatları kapsamındaki vajinal uygulamalar, günümüzde kozmetik jinekoloji olarak adlandırılan operasyonlardan oluşmaktadır. Estetik cerrahların yerine kadın anatomisini hâkim uzman jinekologlar tarafından yapılır. Oldukça spesifik bir uygulama alanı olması nedeni ile ülkemizde sayılı doktor ve merkezler tarafında uygulanmaktadır.

Genital estetik kişinin vajinal yapısındaki doğuştan ya da sonradan meydana gelen görüntü bozukluğunun ve fonksiyonelliğinin yeniden kazandırılması amacı ile yapılmaktadır. Fiziksel deformasyonun yol açtığı sorunlar ile birlikte ortaya çıkan psikolojik problemler, kadınların cinsel ve sosyal hayatını olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle estetik ameliyatlar çerçevesinde uygulanan vajina ameliyatları, kişinin sorunlarına yönelik çeşitli operasyonlarla giderilebilmektedir.

Genital estetik amacı ile yapılan vajinal operasyonlar nelerdir?

Genital estetik kişinin vajina yapısındaki anormallikler sonucunda yaşadığı işlev bozukluğunun giderilmesidir. Bu nedenle vajina daraltma, genişletme, iç dudakların küçültülmesi, pubis tepesinin düzeltilmesi, kızlık zarının dikilmesi ve G noktası büyütme gibi vajinanın yapısal deformasyonun giderilmesi amacı ile çeşitli operasyon yapılmaktadır. Kısacası vajina estetiği, kişinin yapısal ve estetik sorunlarının giderilmesi amacı ile yapılan cerrahi bir müdahaledir. Bu nedenle kişinin sorunlarına yönelik işlemler uygulanır. Vajinanın cinsel işlevi arttırılmasında etkin rol oynayan vajina estetiğinde aşağıdaki işlemler uygulanmaktadır:

Labioplasti ( iç dudak estetiği )

Doğuştan gelen ya da ergenlik döneminde ortaya çıkan anatomik deformasyonların düzeltilmesi amacı ile yapılmaktadır.

Kliteroplasti

Klitoris üzerindeki deri fazlalığının düzeltilmesi amacı ile kullanılan işlemdir. Klitoral hudoplasti operasyonu olarak adlandırılır. Vajina estetiği ameliyatları arasında oldukça değişken işlemlerin uygulanmasını yanı sıra ülkemizde çok az merkezde yapılabilmektedir. Ayrıca estetik bozukluğun giderilmesi için labioplasti işlemi ile birlikte yapılması gerekir.

Vajina daraltma operasyonları

Vajinoplasti olarak adlandırılan uygulama, vajina girişinden 3-4 cm içeriye doğru vajina girişinin daraltılması ile yapılan estetik müdahaledir. Bu uygulamaların kadın anatomisinde uzman jinekologlar tarafında yapılması önerilmektedir.

Vajina genişletme operasyonları

Vajinanın girişindeki yapısal darlık nedeni ile cinsel ilişkide yaşanan ağrı durumunu giderilmesi amacı yapılan genişletici ameliyatlardır.

Epizyo izlerinin çıkartılması

Doğum esnasında yapılan kesilerin bıraktığı kötü doku görüntüsü yani nedbe dokularının çıkartılarak, estetik açıdan onarımının yapılmasıdır. Zor ve travmatik doğumlarda vajinanın birçok kesi ve dikişe maruz kaldığı olduğu durumlarda cilt dokusunda yara izi kalabilir. Bölgedeki deformasyonların çıkartılarak estetik olarak yeniden dikilmesi şeklinde operasyonlar yapılmaktadır. Genellikle vajinal daraltma operasyonları ile birlikte yapılmaktadır.

Vajina operasyonlarına bağlı olarak meydana gelen deformasyonun onarımı

Önceden herhangi bir hastalığa bağlı olarak yapılmış operasyonlarda ya da vajina daraltma işleminde meydana gelen deformasyonun giderilmesi amacı ile yapılmaktadır. Vajinanın uğradığı bu gibi etkiler, estetik görüntünün yanı sıra ağrılı cinsel ilişki nedenleri arasında yer almaktadır.

Total vulva- vajinal düzeltme

Bu kombine operasyon kişide kliteroplasti, labioplasti, perineoplasti ve vajina daraltma operasyonlarının tek bir seferde yapılmasını ifade eder. Operasyon ile birlikte dış genital bölge tamamen onarılmakta ve vajina girişi daraltılmaktadır.

G noktası büyütme

Kadınlarda orgazm olamama ya da cinsel ilişki sırasında yeteri kadar zevk alamama durumlarında G noktasının uyarılması amacı ile yapılan dolgu enjeksiyonlarıdır. Bu uygulama sayesinde G noktası etkinleştirilerek, kişinin cinsel ilişki sırasında zevk almasını sağlamaktadır. Kadınların genel sorunlarından biri olan orgazm olamama durumunda uygulanan G spot augmentasyon işlemi sayesinde kadınların büyük bir kısmı, cinsel ilişki sırasında daha fazla haz duyduklarını belirtmişlerdir.

Hymenektomi ( kızlık zarının dikilmesi )

Son yıllarda özelikle Avrupa ülkelerinde bekaretin yeniden kazandırılması amacı ile kızlık zarı onarımı için yapılan operasyonlar gündeme gelmektedir. Bu ameliyatlar lokal anestezi altında oldukça kısa bir sürede komplikasyon riski olmadan tamamlanmaktadır. Ayrıca cinsel ilişkiyi zorlayan durumlar arasında kızlık zarının yüksek olması gibi kalın olması halinde kızlık zarının cerrahi müdahale ile çıkarılması yani hymenektomi operasyonları yapılmaktadır.

Yorumlar

Bir yorum yazınız